Grillijuhlien järjestäminen isommalle porukalle – oli kyseessä sitten ystävät tai suku – tuottaa monelle suurta päänvaivaa. Amerikkalainen BBQ-tyyli on ehtinyt kasvattaa suosiotaan myös Suomessa erityisesti herkullisten liharuokiensa, mutta myös mutkattoman ja viihdyttävän teemansa ansiosta. Juuri tämän vuoksi kyseinen teema sopiikin loistavasti kotona järjestettäviin grillijuhliin. Jaamme seuraavaksi muutamia vinkkejä siihen, miten järjestät onnistuneet grillijuhlat kotonasi Amerikan tyyliin.

Vinkkejä grillijuhlien järjestämiseksi Amerikan tyyliin

Kilokaupalla lihaa, lämmin päivä, perhe koolla… Tämä näky on monelle tuttu perinteisistä amerikkalaista elokuvista ja tv-sarjoista. Kyseessä onkin varsin suosittu perinne sekä Yhdysvalloissa että maailmalla. Grillijuhlat voidaan järjestää monella eri tapaa, mutta tänään keskitymme jakamaan vinkkejä grillijuhlien järjestämiseksi Amerikan tyyliin, jossa pääosaa näyttelee tietysti herkullinen grilliruoka.

1) Aloita ajoissa. Pyri saamaan osallistujalista kokoon mahdollisimman aikaisin, jolloin myös ruoka-ainesten valmisteleminen sujuu paremmin. Varaa ruokaa ja juomaa niin, että siitä riittää myös muutamalle ”kutsumattomalle” vieraalle. On parempi, että ruokaa on liikaa kuin liian vähän. Pyri suunnittelemaan tarjoiltavat ruoat myös niin, että ne säilyvät jääkaapissa muutaman päivän, jolloin juhlista yli jäänyttä ruokaa ei tarvitse heittää heti menemään. Jos haluat järjestää nyyttikestien tapaiset juhlat, sopikaa tarkasti etukäteen, kuka tuo juhliin ja mitä. Myös mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot tulee ottaa huomioon.

2) Koristeet. Amerikan tyyliin järjestettyjen grillijuhlien teema on mutkaton; voit tilata esimerkiksi netistä näppärästi Amerikan lippuja ja Villin lännen tyylisiä sisustuselementtejä, sekä koota joko oman tai ladata näppärästi vaikkapa YouTubesta tai Spotifystä valmiiksi kootun listan parhaimmista country-hiteistä amerikkalaiseen tyyliin.

3) Panosta lihaan ja kastikkeisiin. Liha ja kastikkeet ovat perinteisten amerikkalaisten grillijuhlien pääroolissa. Laadukas liha on helppo valmistaa, mutta helppo myös pilata. Panosta siis lihan laatuun ja kokeile valmistaa ne perinteiseen BBQ-tyyliin amerikkalaisen low & slow -tekniikan avulla. Myös kastikkeet kannattaa valmistaa itse, jos aikaa ja osaamista vain löytyy. Voit pyytää apua myös ystäviltä tai perheeltä, jos porukasta löytyy asiantuntevia amatöörikokkeja (tai ammattilaisia).

4) Seuraa säätä. Ulkona järjestettävissä juhlissa sää ratkaisee. Seuraa siis säätä tarkasti muutamaa päivää ennen juhlia ja varaudu sateeseen, jos ennuste sitä näyttää. Lisäksi, jos kotoasi löytyy katos, voidaan grillijuhlat järjestää onneksi säässä kuin säässä!