Myös naapurimaassamme Ruotsissa osataan nauttia herkullisesta grilliruoasta Amerikan tyyliin. Jos olet grilliruoan suuri ystävä ja olet lähiaikoina suuntaamassa maan pääkaupunkiin Tukholmaan tai huomaat, että sinulla on Ruotsin risteilyn aikana runsaasti aikaa maissa, kirjaa ylös seuraavat herkulliset vaihtoehdot Tukholman herkullisimmista grilliravintoloista.

Vierailun arvoisia grilliravintoloita Tukholmassa

The Meat. Aivan Tukholman rautatieaseman vieressä Vasagatanilla sijaitseva The Meat -grilliravintola tarjoaa nimensä mukaisesti aimo annoksin herkullisia liharuokia jokaiseen makuun. Ruokalistalta löytyy perinteisten pihvien ja hampurilaisten lisäksi Tex mex -tyylisiä fajitaksia sekä lihaisia makkaroita. Grillin lisäksi ravintolasta löytyy hieman elegantimpi viinibaari ja mikä ruokalistassa eniten voi yllättää, on ravintolan tarjoama kattava juomalista, mikä tekee ravintolasta loistavan illanviettopaikan myös isommalle porukalle. Ravintola on auki sekä lounas- että illallisaikaan.

Köttmästarn. Tegnergatanilla sijaitseva Köttmästarn on nimensä mukaisesti oikea lihojen mestari. Kansainvälisen matkailusivusto TripAdvisorin kärkikastissa keikkuva Köttmästarn tarjoaa lounas- ja illallisaikaan asiakkailleen runsaasti valikoimaa mehevistä grilliruoista gluteenittomiin vaihtoehtoihin. Ruokalistan ehdottomia ykkössuosikkeja ovat kuitenkin valtavat pihvit ja ribeyet, joista ravintola on tullut erityisen tunnetuksi.

Brisket & Friends. Upplagsvagenilla teollisuusalueella sijaitseva Brisket & Friends on ulkonäöltään vaatimaton ja pieni rakennus, jonne näyttää eksyvän vain se, joka tiensä tuntee. Yllätys on kuitenkin lihan ystäville todella positiivinen, sillä ruokalista on täynnä mitä herkullisempia vaihtoehtoja aina kaverin kesken jaettavista lihalautasista meheviin pihveihin sekä grillattuina että savustettuina. Lisäksi ravintolan valikoimasta löytyy paikallista olutta. Tällä hetkellä ravintola avaa ovensa pelkästään brunssin ja lounaan ajaksi.

Low and Slow Smokehouse. Luntmakargatanilla sijaitseva Amerikan tyyliin sisustettu grilliravintola Low and Slow Smokehouse pääsee mukaan listaan erityisesti BBQ-ruokiensa ansiosta, joista se on myös tullut tunnetuksi. Nimensä mukaisesti hitaasti ja matalassa lämpötilassa kypsytetyt lihat nautittuna tuhdin oluen tai pehmeän viinin kanssa todellakin kruunaavat illan. Pienessä ja piskuisessa ravintolassa asiakaspaikkoja löytyy vain noin 25–30 ihmiselle, joten pöytä kannattaa varata jo etukäteen.

Grill. Kuten nimikin jo kertoo, Grill on grilliruokiin erikoistunut, aivan kaupungin keskustassa Drottninggatanilla sijaitseva ravintola. Ravintolan yhdeksän eri miljöötä tekevät vierailusta ainutlaatuisen kokemuksen, jota siivittävät tuoreilla ainesosilla maustetut ja marinoidut laadukkaat grilliruoat. Menusta löytyy valikoimaa sekä lihan suurille ystäville että kasvissyöjille. Lisäksi ravintolasta löytyy kattava viinikellari.