Moni yhdistää grilliruokaan tirisevän lihan ja rasvaisen ruoan, mutta grilli- ja barbecueruoka on paljon muutakin kuin vain lihaa. Erityisesti grillaamalla monista kasviksista saa aivan uusia makuja esiin ja grillatut kasvikset voivat olla jopa annoksen päätähti, eivät ainoastaan lihan kanssa tarjoiltava lisuke. Grillatut kasvikset yhdistetään ehkäpä enemmän välimerelliseen ruokaan ja kulttuuriin, mutta myös pienellä modifioinnilla on löydettävissä herkullista bbq-ruokaa, joka saa monet vannoutuneet lihansyöjätkin kuolaamaan.

Kasvisvartaat tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja

Yksi vartaiden parhaista puolista on se, että niihin voi laittaa lähes mitä itse haluaa. Moni rakentaakin mielellään omat vartaansa, kooten ne suosikkikasviksistaan. Vartaisiin on mahdollista kasata esimerkiksi maissia, tomaattia ja paprikaa, ja elämyksen voi kruunata barbecuekastikkeella. Myös makeat kurpitsat ja bataatit sopivat hyvin grilliin ja tuovat oman lisänsä annokseen. Erityisesti syksyllä kurpitsat ovat herkullisimmillaan ja niitä kannattaa ehdottomasti maistaa.

Burgerit eivät rajoitu vain lihavaihtoehtoihin

Kasvishampurilaiset ovat erinomaista barbecue-ruokaa ja aivan kuten vartaat, nekin mahdollistavat luovuuden käytön. Kasvispihvit koostuvat usein pavuista tai lisensseistä, mutta niissä voi hyödyntää myös monia muita raaka-aineita. Esimerkiksi halloumiburgerit ovat monen kestosuosikki ja grillattu halloumi sopii loistavasti hampurilaisen täytteeksi. Se maistuu erinomaiselta myös vihannesten kanssa. Burgereiden lisukkeena voi nauttia esimerkiksi bataattiranskalaisia.

Täytetyt paprikat ovat hyviä ja terveellisiä

Grillissä paistetut täytetyt paprikat ovat yksi maukkaimmista grilliruoista, ja niissäkin on mahdollisuus valita täyte oman mielensä mukaan. Paprikat ovat monipuolisia myös sen vuoksi, että ne voi täyttää halutessaan myös esimerkiksi jauhelihalla. Näin voi saada helposti sekä kasvis- että lihavaihtoehdon tarjolle. Yleensä täytetyt paprikat ovat lisäksi grilliruokien vähärasvaisimmasta ja terveellisimmästä päästä, luonnollisesti täytteestä ja muista lisukkeista riippuen. Sulaan juustoon dipattu paprika on toki äärimmäisen herkullinen, mutta ei varsinaisesti terveysruoka.

Fajitakset ja tacot toimivat myös kasvistäytteellä

Hampurilaisten lisäksi myös fajitakset ja tacot ovat monipuolinen ruoka, johon voi helposti valita suosikkilisukkeet, olivat ne sitten kasvis- tai lihatäytteitä. Faijtaksien kanssa sopii muun muassa juusto ja erilaiset vihannekset. Moni ravintola tarjoaa myös näissä annoksissa kasvisvaihtoehdon, joka usein on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja erittäin täyttävä vaihtoehto.