Grillillä syöminen on Suomessa suosittua. Grilliruoka pyörii monesti Amerikan herkkujen ympärillä, mutta suomalaisilla grilleillä on myös omia erikoisuuksiaan. Mitä grillillä sitten oikein kannattaa tilata? Pitäisikö tilata vain tavallinen hampurilainen vai ottaisiko sittenkin käristemakkaran? Onko juomaksi järkevää tilata limpparia vai suomalaisten suosimaa maitoa? Jatka tämän artikkelin lukemista, sillä kerromme tarkemmin suomalaisesta grillikulttuurista ja sen tarjonnasta.

Perinteiset Amerikan herkut

Grillien valikoima on monesti rakentunut hampurilaisten ympärille, jotka mielletään perinteisiksi Amerikan herkuiksi. Niitä löytyykin yleensä moneen eri makuun, aina tavallisesta hampurilaisesta tuplahampurilaiseen, joko juustolla tai kananmunalla ja lisäksi valikoimasta voi löytyä myös pekonihampurilaisia. Täytteitä tietysti saa sitten itse valita oman mielensä mukaan, ja tässä onkin jo hyvin valinnanvaraa. Moni suosiikin grillillä perinteistä hampurilaista, koska silloin yleensä tietää hyvin etukäteen, mitä tulee saamaan, sillä onhan perinteinen hampurilainen monella grillillä samantyylinen.

Suomalaiset grilliherkut

Suomessa monilla grilleillä on tarjolla myös omia erikoisuuksiaan. Käristemakkara on varmasti grilliherkuista perinteisin, ja niitä onkin saatu grilleiltä jo vuosikymmenten ajan. Toinen perinteinen grilliherkku on Porilainen, joka on muunnelma perinteistä hampurilaista, sillä sämpylöiden väliin lisätään muutama siivu lauantai-makkaraa. Suomalaiset ovatkin popsineet näitä herkkuja innolla jo vuosikymmenten ajan.

Toinen perinteinen grilliherkku ovat makkaraperunat, joka on suhteellisen yksinkertainen, mutta silti valtavan suosittu annos. Annos tarjoillaan paistettujen makkaranpalojen ja perunoiden kera ja moni nauttiikin tätä herkkua sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.

Mitä kannattaa tilata?

Mitä grillillä sitten kannattaa tilata? Vaihtoehtoja voi olla pitkä lista, eivätkä ruokien nimet välttämättä heti kerro mitään. Myyjältä kannattaa aina kysyä, jos et ole varma, mitä haluaisit tilata, sillä hän voi varmasti neuvoa sinua valinnassasi. Lisäksi kannattaa miettiä, kuinka iso nälkä sinulla on. Jos nälkä ei ole suuri, esimerkiksi hodari voi olla hyvä valinta. Tai sitten voit tilata sen käristemakkaran, jolla saa myös pienen nälän pois. Jos taas sinulla on suurempi nälkä ja aiot syödä vaikkapa päivällisen grillillä, kannattaa tällöin tilata suurempi annos, jolla nälkä varmasti lähtee. Tähän sopii loistavasti esimerkiksi aiemmin mainitut makkaraperunat tai tuplahampurilainen. Lopuksi annoksesta voi vielä tuunata mausteiden ja lisukkeiden avulla itselleen mieluisan.