Tiedätkö, mitkä juomat sopivat grilliruoan kanssa? Tuhdit ja runsasmausteiset annokset pääsevät oikeuksiinsa hedelmäisten, marjaisten ja yleensäkin raikkaiden juomien kera. On tietysti nopeinta ja vaivattominta ostaa valmiit makuvedet ja tölkkimehut. Jos kuitenkin tahdot tehdä grillaamisesta vielä astetta maukkaampaa, kokeile vaikkapa seuraavia juomasekoituksia. Ne ovat helposti valmistettavissa alkoholittomina, ja halutessasi voit lorauttaa sekaan jotain terästävää. Kaikenikäisten grillikekkereissä lapsille ja täysi-ikäisille voidaan varata erilaiset lasit, jotta aikuiseen makuun valmistetut boolit ja drinkit eivät vahingossa joudu lasten suihin. Kertakäyttömukien nimikointi ajaa saman asian säästäen sekä kustannuksia että luontoa.

Juomat grilliruoan kanssa

Erilaiset boolit, limonadit ja sangriat sopivat hyvin grillatun ruoan kanssa. Muista myös mojitot ja mocktailit. Tunnetko jo limen makuisen cheladan? Osaatko tehdä ananakselta maistuvan spritzerin? Miten olisi Lava Colada? Kotitekoinen inkivääriolut vasta grillikyljen kanssa maistuukin. Kokeile siis seuraavia reseptejä etsiessäsi uutta tarjoiltavaa grilliruoan kanssa. Prameat ja hienosti nimetyt juomat tuovat grillipöytään eksoottista hienostuneisuutta. Voit pitää juomakannut jäillä täytetyissä astioissa tai kaataa juomat kauniisiin, uudelleen suljettaviin pulloihin ja jäähdyttää ne samaan tapaan kuin viinitkin.

Lime cheladan valmistat helposti kastamalla lasin reunan limemehuun ja sen jälkeen suolaan, lisäämällä lasiin muutama limelohkollinen mehua, jäitä ja kaatamalla kirpeyden päälle joko alkoholitonta tai mieleisintä oluttasi.

Ananaksen makuinen spritzer syntyy sitruunasiirapista, sitruunan makuisesta hiilihapotetusta vedestä sekä ananaksesta. Kiehauta puoli kupillista vettä ja puoli kupillista sokeria, johon lisäät yhden sitruunan mehun. Sekoita puoli kupillista jäähtynyttä sitrussiirappia kahteen kupilliseen ananasmehua ja kahteen kupilliseen sitruunakivennäisvettä. Lisää juomaan runsaasti jäitä. Näyttävyyttä saat koristelemalla juoman ananasviipaleilla ja kirsikoilla.

Lava Coladan teet nopeasti täyttämällä läpinäkyvät kupit valmiina hankitulla pina coladalla ja lisäämällä päälle mansikkasosetta.

Inkivääriolutta varten tarvitset inkiväärisiirapin, jonka valmistaminen sujuu yksinkertaisesti. Hienonna 150 grammaa kuorittua inkivääriä ja kuori pesty sitruuna. Kaada kattilaan 1 ½ desilitraa vettä, lisää ½ desilitraa fariinisokeria ja ½ desilitraa tavallista sokeria. Kiehauta sitruunan kuori ja inkivääri vesisokeriseoksen kanssa. Anna siirapin maustua vähintään tunti, jopa yön yli. Kippaa siirappi ja suunnilleen 1–2 ruokalusikallista sitruunamehua tarjoilukannuun, johon lisäät sopivan viileän kivennäisveden vasta juuri ennen tarjoilua.